ADEVĂRURI ASCUNSE DE BIBLIE

Dino ADMINO

In cap.6 vs2 se spune despre fii Lui Dumnezeu ca  si-au ales dintre ficele oamnenilor sotii si au avut cu ele fii care pana la urma s-au dovedit a fi vitejii din vechime dupa cum spune Biblia. Se pune intrebarea cine erau fii lui Dumnezeu. Sa fii fost oare ingerii ? Dumnezeu le interzisese sa se impreuneze cu ficele oamenilor. Daca este vorba despre ingeri, cum este posibil acest lucru ca se stie ca ingerii sunt duhuri si nu este posibila o imperechere cu un corp material. Sa fi avut si Dumnezeu alti fii ? Mister total. Sa trecem in continuare mai departe si anume la potop. Mai toate popoareleantice amintesc in legendele lor despre acest fenomen. Se pare ca a fost ceva la scara planetara si a fost datat in urma cu aprox. 11000 de ani ? Ce spune Biblia?

Cap.6 vs.6 I-a parut rau si s-a cait Dumnezeu ca a facut pe om pe pamant

Vs.7 Si a zis Domnu: Pierde-voi de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut. De la om pana la dobitoc…. caci imi pare rau ca le-am facut.

Se spune ca atat de mult i-a iubit Dumnezeu pe oameni incat l-a sacrifiact pe singurul Sau fiu pentru mantuirea oamenilor. Dumnezeu a ales dintre toti locuitorii planetei pe singurul om care era virtuos in locul lui, Noe, care sa puna in practica ceea ce El hotarase.

Vs.13 Sosit-a inaintea fetei mele sfarsitul a tot omul….

Vs.14 tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam . In corabie sa faci despartituri si smoleste-o cu smoala pe dinauntru si pe dinafara. Dumnezeu ii da si dimensiunile corabiei: L=300 coti, l=50 coti, h=30 coti. Daca transformam in masurile actuale dimensiunile erau urmatoarele : L=144m, l=24m ,h=14,4m. In acest habitat trebuia sa inacapa toata fauna existenta pe pamant. De vietuitoarele marine am scapat pentru ca ele erau in mediul lor natural. Ce ne facem insa cu toate insectele, pasarile si toate mamiferele? Ce s-a intamplat cu lumea nevazuta: microbi, virusi precum si celelalte „creaturi” invizibile? Noe a trebuit sa aleaga numai o pereche din fiecare. Se pare ca pe toata perioada potopului a fost creat un armistitiu intre toate vietuitoarele, caci pe langa toata ingramadeala din corabie mai era nevoie si de hrana , atat pentru ierbivore cat si pentru carnivore. Dintre pasari conform cap.7 vs.3 i s-a spus sa ia din cele curate cate 7 perechi parte barbateasca si parte femeiasca, iar din tate pasarile necurate cate             1 pereche parte femeiasca si parte barbateasca.        7 perechi din fiecare specie sau numai 7 perechi din toate ? Acelasi lucru este valabil si pentru animale.

Noe se conformeaza si se suie pe corabie cu toata „casa” lui si cu toata aceasta menajerie. Potopul se dezlantuie in anul 600 din viata lui Noe in luna a 2-a ziua 27. Potopul a tinut 40 de zile si nopti, si a fost atat de multa apa incat au fost „ acoperiti toti muntii cei inalti, ridicandu-se cu 15 coti mai sus de ei „ conform cap.7 vs. 20. Va propun un calcul simplu: Varful Everest are 8848 m, inseamna ca apa s-a ridicat pana la 8855 m. In vs.24 apa a crescut mereu pe pamant 150 de zile. Ploaia sta dupa 40 de zile, dar apa continua sa cresca inca 5 luni, deci pana in luna iulie a anului 600.

In cap.8 vs.1 este ceva de tot rasul.

Vs.1 Dar Si-a adus aminte Dumnezeu de Noe de toate fiarele…. si a adus Dumnezeu vant pe pamant si a incetat apa a mai creste.

Cum poti sa faci astfel de afirmatii? Cum poti sa iti bati joc de adevaratul Dumnezeu spunand ca El a uitat? Se supune El oare regulilor existentei umane ? Cel ce este facatorul universului este redus pur si simplu la stadiul de muritor si are „apucaturi” umane. Asta este Biblia, cartea pe care nu ai voie sa o contesti care chipurile este sfanta si a fost dictata deDumnezeu.

Vs.3 Dupa 150 de zile a inceput a se scurge apa de pe pamant si a se imputina

Vs.4 In luna a 7-a in ziua 27 s-a oprit corabia pe muntele Ararat

Vs.5  Apa a scazut mereu pana in luna a 10-a, iar in ziua intai a lunii a 10-a s-au aratat varfurile muntilor.

Am vazut ca apa a trecut cu 7,2 m peste Varful Everest, deci in 8 luni a scazut ( Biblia spune ca inceput a se scurge de pe pamant ) cu aprox. 8 metrii la nivel planetar. Aceste popoare de salbatici si analfabeti habar nu aveau de evaporare si de dimensiuni la scare planetara. Au patit si ei precum broasca ce a sarit un bolovan si a zis ca a ajuns in cer, dar aceste erau cunostintele timpului respectiv

Vs.6 Dupa 40 de zile a deschis Noe ferestra pe care o facuse la corabie, iar in vs.7, 8, 9 Noe a dat mai intai drumul unui corb si unui porumbel care deabia s-au mai intors la corabie „ caci era inca apa pe toata suprafata pamantului”.

Vs.10 Si a asteptat inca alte 7 zile, a dat iarasi drumul porumbelului din corabie.

Vs.11 Si porumbelul s-a intors la el spre seara si iata avea in ciocul sau o ramura verde de maslin. Atunci a cunoscut Noe ca s-a scurs apa de pe fata pamantului.

Vs.12 Mai zabovii inca alte 7 zile si iarasi a dat drumul porumbelului si el nu s-a mai intors.

Vs.13 In anul 601 al vietii lui Noe, pe 01.01 scazand apa de pe pamant, a ridicat Noe acoperisul corabiei si a privit si iata se zbicise fata pamantului.

Vs.14 Iar pe 27.02 anul 601 pamantul era uscat.

Mai departe Dumnezeu ii spune sa dea drumul la toate pasarile si la toate animalele ca sa se imprastie si sa inmulteasca.

In vs.20 Noe a facut un jertfelnic, jerfa din pasarile si animalele cele curate.

In vs.21 Dumnezeu „trage” pe nas mireasma buna si multumit, incepe Sa-i para rau si sa se caiasca de ce a facut si zice in inima Sa : Am socotit sa nu mai blestem pamantul pentru faptele omului…. O sa vedeti ca toata Biblia este plina de astfel de aberatii. Mai intai Noe salveaza toate pasarile si animalele si apoi le sacrifica. Este o aiureala totala. Apa creste 150 de zile la rand, dupa care scade pana in luna a 10-a, iar Noe da drumul la porumbel dupa 47 de zile timp in care apa a revenit la cota 0. Toata povestea asta despre potop este atat de incalcita incat si LuiDumnezeu i-ar veni greu sa o inteleaga. Nu incerca sa-L ispitesti pe Dumnezeu spun preotii, pentru ca nici ei nu au raspuns la toate intrebarile.

In cap.9 Dumnezeu se leaga sa nu mai fie nici un potop care sa pustiasca pamantul ( vs.11) , iar ca semn al legamantului incheiat cu Noe si cu toti ai lui de-a pururi pune curcubeul.

Mai departe in cap.10 ne sunt aratati toti urmasii lui Noe, cu nume cu tot, precum si tinuturile si cetatile pe care le conduceau. Este trist ca se pun nume biblice copiilor nostri, in loc sa progresam ne intoarcem cu mii de ani in urma in conditiile in care sunt nume romanesti mult mai frumoase.

In numarul viitor vom vorbi despre cum si-au explicat anticii formarea limbilor..

Concluzia este urmatoarea: pamatul a stat sub ape 1 an, iar aceasta carte „ lamuritoare” nu spune nimic despre vegetatia care a stat sub ape atata timp si cum a fost posibil sa se regenereze din nou.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s