ne scriu cititorii-colaboratori

„Bună ziua,

Mă numesc Leonard Velcescu, sunt doctor in istoria artei, absolvent al Universităţii Sorbona şi Ecole Pratique des Hautes Etudes (Paris), şi locuiesc în Franţa.

Doresc să vă mulţumesc, Domnule Const. Miu, pentru frumoasele rânduri despre mine şi cercetările mele, publicate în revista Metamorfoze (pe internet), pe care o conduceţi ; articolul „Dacii de la Vatican „, din data de 27 iulie 2008 : « Puţini sunt acei ce ştiu că în muzeele lumii există un număr mare de statui, busturi şi capete reprezentând daci. O primă inventariere a acestor opere de artă a fost făcută în 1946 şi număra 26 de piese. O a doua numărătoare, făcută în 1980, a crescut numărul acestora la 40. În sfârşit, o teză de doctorat, dedicată recent acestui subiect, de către un specialist în istoria artei, Leonard Velcescu, strânge laolaltă peste o sută de astfel de reprezentări de daci, iar numărul lor este cu siguranţă mai mare ».

Ţin să vă menţionez că acest studiu al meu este o teză de doctorat susţinută la Sorbona şi Ecole Pratique des Hautes Etudes în anul 2000 cu titlul : Les Daces dans la sculpture romaine – Étude d’iconographie antique. Aceasta teză a fost publicată în 2008, versiunea în limba română, iar anul acesta va fi publicată şi versiunea în limba franceză.

Daca consideraţi că acest studiu are interes şi doriţi informaţii mai ample despre aceste reprezentări sculpturale antice ale Dacilor (care se află păstrate în cele mai mari muzee din Lume) şi să publicaţi despre aceste lucruri, vă rog să mă contactaţi. Este un subiect destul de puţin cunoscut, ţi cred că este de interes naţional.

Aştept, vă rog, un eventual răspuns de la Dumneavoastră.

Cu multă stimă,

Leonard Velcescu (cercetător în istoria artei), Franţa”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s