Întru dreapta rostuire a creațiilor literare

Inițiativa a doi oameni de cultură din Dej – domnii Radu Zăgrean și Toni Chira – de a fonda cenaclul literar CLEPSIDRA (în data de 19 ianuarie 2019 având loc prima ședință de constituire, în sala de conferințe a Muzeului municipal, Dej) mă duce cu gândul la titlul unui roman al lui Fănuș Neagu – Frumoșii nebuni ai marilor orașe. Acolo e un personaj Radu – cântăreț – care, până la un punct poete fi apropiat de tizul său, din Dej, având în vedere că poeziile lui Radu Zăgrean sunt cantabile.

Într-o lume mercantilă a zilelor noastre, fondarea unui cenaclu literar pare o acțiune bizară, ca să nu spună dușmanii nebunească. Având în vedere spiritul justițiar, de luptător al scriitorului Radu Zăgrean – frate întru cuvântul metaforic –, un asemena demers nu este ieșit din comun. Radu se ambiționează a crede în frumusețea cugetului și simțirii tinerilor însetați de frumos, căci ei există, dar au nevoie de un mentor, spre a le ghida selecția lecturilor și – de ce nu? – a creațiilor.

Din apropierea Pontului Euxin, de la Medgidia, gruparea scriitorilor colaboratori ai revistei de cultură și atitudine civică – METAMORFOZE  – prin redactorul ei șef – prof. dr. Const. MIU – trimite salutul frățesc întru dreapta rostuire a creațiilor literare! Spor în toate, dragi confrați și să dea Bunul Dumnezeu să fie cu folos demersul vostru și – mai presus de toate – rodnic.

                                   Const. MIU – membru USR, Filiala DOBROGEA

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s