GALAXIA BIZAR – noi aventuri

Cosmin ŞTEFĂNESCU

Lordul Mangraw Darby se numără printre puţinii care a reuşit prin diferite tertipuri să evadeze de pe planeta bogătaşilor. Planeta Ridonzi devenise în ultima vreme mult prea periculoasă pentru el şi copii lui. Ajutat de aceştia reuşise să fure o navetă saroniană hiperpropulsoare în perfectă stare de funcţionare şi să fugă în neştiut de pe planeta orgiilor şi crimelor. Au decolat într-un zgomot infernal. A fost cât pe ce să fie doborâţi de armele laser ale trupelor de asalt conduse de contele Kiatzo Erisei. Au scăpat ca prin minune. Atuul acestei echipe de transfugi a fost fiul lordului, un pilot excelent care cu abilităţile sale a reuşit să dejoace toate planurile otecazilor. Ajunşi în spaţiu au făcut o mulţime de manevre evazive ca să scape de navetele de urmărire terrali. Aceştia trăgeau din toate direcţiile. Era un tir încrucişat din care cu greu se mai putea scăpa. Tânărul a folosit tactici de disimulare apoi trase cu toată forţa şi doborâ trei dintre navele inamice. Se uită prin hublou şi mai numără încă două dar dronele erau pe terminate şi se îndreptau către un câmp imens de meteoriţi gigantici. Neavând nicio altă soluţie intră în forţă în câmpul de mine naturale şi se ascunse în spatele unui meteorit de mărimea unui oraş mediu. Strategia a funcţionat căci unul dintre urmăritori s-a izbit puternic de un meteorit şi a explodat în mii şi mii de fărâme. Zona a devenit instantaneu instabilă şi se mişca ca un şuvoi de magmă antrenând toţi meteoriţii cu care intra în contact. Acest lanţ de explozii avea să măture totul în calea sa. Echipa lordului reuşi să se strecoare cu greu în afara ploii de meteoriţi şi flăcări cu destinaţia Iahim. În momentul când au ajuns într-o zonă lipsită de pericole din spaţiu au descoperit că naveta lor fusăse puternic avariată şi era necesar să aterizeze de urgenţă pentru reparaţii. Lordul Mangraw Darby se uită pe monitoare apoi privi trist către fiul lui.

– Fiule suntem la sute de mii de ani lumină de Iahim iar naveta este într-o stare deplorabilă. Dacă nu aterizăm curând… toată lupta aceasta a fost în van.

– Tată am stabilit cursul. Vă rog să vă aşezaţi confortabil… o să comut pe viteză superluminică…

– Riscăm prea mult!… nava poate să explodeze instantaneu…

– Altă şansă nu avem… Fie ce-o fi… zicând acestea atinse mai multe lumini care pâlpîiau pe ecranele holo HV iar nava se avântă în abisul universului. În câteva momente nava se opri în apropierea atmosferei planetei Iahim. Ajunşi aici cei doi folosiră dronele rămase pentru a distruge sateliţii plantaţi pe orbita planetei. Apoi porniră în forţă către planetă şi aterizară pe o insulă. De la sol se vedeau ridicându-se o mulţime de nave inamice. Cu siguranţă au fost alertate de explozia sateliţilor.

Au fost surprinşi din primul moment de faptul că peste tot erau domuri şi piramide suprapuse, locuinţe îndrăzneţe care păreau că scrutează cerul dar nu exista nici un pic de activitate umană. Zona părea pustie. Cei trei se uitau în jurul lor şi nu le venea să creadă că este atât de linişte. Fiul lordului se întoarse brusc către naveta saroniană. Nava fumega. Evaluă de la distanţă pagubele şi conchise că îi va lua ceva timp să remedieze defecţiunile dar acest lucru va fi posibil după ce va găsi un loc de andocare. Se răsuci brusc și privi imaginea de ansamblu și observă un bătrânel venind spre ei.

– Bine ați venit pe Yesorg Prim!

– Bine te-am găsit părinte!… zise lordul după ce în prealabil îi studiase sutana ponosită.

– Numele meu este Seume Therazan. Sunt unicul locuitor de pe această insuliță.

Cei trei îl priveau pe bătrân uluiți. Tânărul lord sparse gheața și se adresă preotului.

– Este surprinzător că această insulă este nelocuită… pardon!… are doar un singur locuitor. Părinte vrem să te rugăm să ne spui unde ne putem ascunde că abia am scăpat de blestematele de stafii.

– Fii mei – zise Seume protector – dușmanii otecazilor sunt prietenii mei. Toate aceste clădiri sunt părăsite. Puteți să vă instalați în oricare doriți.

– Vă mulțumim, părinte-păstor! Sunteți prea bun cu noi!… zise fiica lordului îmbujorându-se pentru o clipă.

– Domnișoară nu trebuie să îmi mulțumiți. Mulțumiți mai bine sfântului Graal că v-a ajutat să ajungeți nevătămați aici. Dar să nu mai lungim vorba și să intrăm într-o clădire că aici ne pasc prea multe primejdii.

Acestea fiind zise, Seume Therazan îi conduse proteguitor spre intrarea unei piramide. Ajunși la intrare tastă un cod alfanumeric după care spuse o parolă de neînțeles… probabil un cuvânt dintr-o limbă moartă și ușa culisă într-o nișă practicată cu măiestrie în perete. Intrară pe un culoar puternic luminat, parcurgându-l observară mai multe camere din care se părea că lumea plecase în mare grabă. Totul era în dezordine. Therazan le indică o cameră puternic luminată și intrară cu toții.

În încăpere erau o muțime de aparate ultrasofisticate iar pe pereți tronau o muțime de picturi cu așteptarea lui Eriatlov Canes – profetul universal. Lordul trecu în revistă toate lucrările după care rămase postat în fața uneia dintre ele şi privind lăcrimă după care se întoarse după bătrân și spuse:

– Părinte, nu știu ce reprezintă această imagine!… cert este că pe măsură ce privesc mai intens, am strania senzație că aceasta îmi vorbește. Nu știu cum să îți spun dar pare că adânc în spatele culorilor este ascunsă toată viața mea. De câte ori privesc această lucrare mă simt ca și cum aș intra în transă. Recunosc foarte ușor această senzație pentru că unchiul meu Kerty Gemma obișnuia să ne facă în glumă pase hipnotice; încă o lacrimă îi brăzdă chipul ascuțit, săpat parcă în granit. După ce am privit această pictură mă simt de parcă toată viața mi-ar fi fost furată. Stranie senzație! Acum singura mea mângâiere sunt copiii mei.

 

******************************************************

Primul ministru otecaz încercase prin toate mijloacele să împiedice căderea comandantului suprem. Tabăra facțiunii adverse îi dejucase toate planurile. Pentru faptul că îl considerau un ghimpe în coastă îl întemnițaseră la nici douăzeci și patru de ore după ieșirea total deplasată a comandantului suprem. Imaginile holo HV au făcut totul. Impactul holoînregistrării din palatul Sarona a fost colosal. În momentul în care otecazii au început să dea semne de nervozitate au fost instaurate măsuri draconice pentru înăbușirea oricărei revolte.

Mitinguri antidictator se nășteau la tot pasul. Cererile pe toate cele patru planete erau fără echivoc. Toți cereau ca Duna Erlich să fie înlăturat din poziția de comandant suprem. Printre acești nemulțumiți fusăseră infiltrați cu multă abilitate simpatizanți ai facțiunii adverse.

Destituirea lui Duna Erlich și a clicii lui era iminentă. Țesătura de otecazi aservită dictatorului era demontată piesă cu piesă. Întreg eșafodajul acestei dictaturi avea să se zdruncine fundamental și să se zdrobească de zidul hoardelor de otecazi și teralli. Peste tot era mare fierbere. Comandantul suprem nu era de găsit. Imagini holografice ale comandantului apăreau și dispăreau pe toate cele patru planete derutându-i pe urmăritori. Cei interesați să revendice funcția de comandant suprem au torturat o mulțime de otecazi care fuseseră întemnițați în ultimele ore. Nimeni nu putea să spună cu certitudine unde se ascundea comandantul proscris. Ordinele de câteva luni veneau de la imagini de fum. Ultimul torturat a fost Nedort Dolberg primul ministru demis. Acesta a negat că ar avea cunoștință unde este cel căutat ba chiar a avansat o ipoteză uluitoare. Presupunerea ministrului demis era că dictatorul murise cu mult timp în urmă. Otecazii inchizitori erau bulversați de această ipoteză. Mulți dintre aceștia Considerau aceste informați zmulse de la ministru veridice.

Cu siguranță lucrurile au scăpat de sub control iar pe ministrul demis și pe toți cei închiși îi păștea reciclarea în cuvele Byleth.

Generalul Xariwo Șarby a scăpat ca prin urechile acului de pe planeta Iahim. Guvernatorul Reltih Floda îl vânase cu înverșunare întocmai cum primise ordinul de la primul ministru dar fără sorți de izbândă. Partizanii acestui general făcuseră tot posibilul și îl scoseseră nevătămat de pe planeta Iahim.

Astfel tânărul general cu ambiții nenumărate putea visa la o înscăunare fastuoasă în funcția de comandant suprem. Acest lucru se va concretiza când va ajunge pe planeta mamă… planeta Hilan.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s