SCRISORI de DRAGOBETE

Publicăm în acest număr câteva misive ale elevilor clasei a IX-a B, cu ocazia zilei de DRAGOBETE

 

Erica OLARU

 

In noaptea-n care am adormit gandindu-ma la tine ,parea ca stelele coboara una cate una si se astern tacute ca intr-un decor. Era o alta lume , pe care am simtit-o fara sa o cunosc , doar pentru ca te-am revazut pe tine. Erai acelasi: privirea, surasul,si atingerea ta mi-au dat fiori ca de fiecare data. Ne-am privit minute-n sir tulburati de amintiri, ratacind print recut fara teama,prin soapte nerostite la vremea lor. Simt doar mangaiere si lumina , simt cum clipele alaturi de tine sunt mult mai vii decat in lumea reala,simt cum langa tine ma scurg ca-ntr-o  clepsidra prafuita, dar visul e real si nu vreau sa te pierd.

Lumea din care vin eu  este ca un poem trist , strans intr-o lacrima deznadajduitoare , lumea din care vii tu aduna zambete si iubire , dorinta si vesnicie , amestecandu-le in culori vii cuprinse intr-un tablou pe care as vrea sa-l pastrez. Daca ar fii sa ma intorc te-as cauta toata viata,te-as simti in toate framantarile mele, ai fi ca un ecou la toate rugaciunile mele si as incerca zadarnic sa te regasesc. Asa ca m-am hotarat sa raman cu tine in eternul  timp al iubirii, in lumina care ne ajuta sa ne descoperim unindu-ne dorintele,cu tine, necunoscutul meu fior al dragostei  ivite  de nicaieri.

Visez sau nu , acum sunt cu tine si lumea noastra este aceeasi, aceeasi pe care ne-am imaginat-o impreuna, cea care ne-a ales sa o descriem asa cum ne-am dorit sa fie pentru toti.

 

Gabi MACIAC

 

Dragã Fãt-frumos, iubitule,

Oriunde ai fi, vreau sa îţi las la îndemânã gândurile mele. Poţi face orice cu ele, însa doar un lucru îţi cer: aratã-te.

Credeam cã voi fi fericitã, credeam cã numai cu tine totul are sens, deşi mereu am crezut cã expresia aceasta, in sine, nu are sens… Am fi putut fi singuri, Fãt-frumos. Aş fi putut sta cuibãritã în bratele tale la nesârşit, deşi acum stau singurã între patru pereţi, cu gândul la tine. Aş fi putut sa iţi ascult teoriile prea grele pentru nivelul meu pânã m-aş fi plictisit, în orice caz, ai o voce uimitoare. Aş fi putut… aş fi putut,    Fãt-frumos…

Mi-ai promis cã vom face posibil imposibilul. Da, sunã absurd, însa eu am crezut absurditatea asta şi incã o cred, încã sper, Fãt-frumos. Sper la ceva frumos, la ceva perfect. Deşi sunt conştienta cã perfecţiunea nu existã, eu mi-o doresc! Îţi aminteşti? Vom face imposibilul posibil…

Ai plecat si nu m-ai lamurit. Toate promisiunile au fost doar vorbe in vânt, nu? Spune-mi ca nu, Fãt-frumos, te implor. Fã-mã iar sa visez, sa alerg şi sa ţip de fericire, fericirea aia cruntã, de care eşti conştient cã a doua zi se va sfarşi, însã un miracol o face sa rãmânã. Fã asta, Fãt-frumos! Fã asta si nimic în lume nu ne va mai despãrţi, cu excepţia propriilor noastre gânduri si ipocrizii, de propriile ego-uri.

Acum, când am ajuns la capãt de drum, Fãt-frumos, mai spune-mi odata cât de frumoasãsunt, cât de minunatã şi cât de multe vezi in ochii mei verzi şi… pleacã! Pleacã dacã tu chiar asta vrei! Du-te şi ia cu tine tot, însa mãcar aminteşte-ţi de sarutãrile sub luna argintie de ochii invidioşi care ne priveau…

La o revedere mai frmoasã, dragule,

Cu un val de sinceritate, a ta cosânzeanã.

  

 

Andreea GHEORGHIŢĂ

Dragul meu,

In ziua in care ne-am strivit piepturile unul de altul ceva iremediabil s-a modifica in structura universului.

Brusc, respiratia si bataile inimii mele au luat-o razna . Ochii tai caprui scanteiau ca stelele,atat de frumos incat femeile ramaneau cu privirea pierduta dupa tine, indragostite si fascinate de intensitatea lor.Eram norocoasa ca aveam langa mine unul dintre cei mai ravniti barbati din lume.

Imaginea ta nu-mi da pace!Toata ziua stau cu gandul la tine iar noapte imi apari in vise.Nu mi te pot inchipuii imbratisand si iubind alta femeie. Ai fost , esti si vei fii al meu chiar si in viata de apoi.Dar nu fizicul tau m-a atras ci firea ta, umorul si felul cum te comportai cu mine.Chiar si cand nu vorbeam , ne spuneam totul din priviri.Doamne, acea privire plina de intelesuri si uneori atat de misterioasa! Pentru mine erai perfect.Dar ceva s-a schimbat, iubitul meu, privirea ta numai este calda si iubitoare, brusc a devenit rece si dispretuitoare.A trecut atata timp si tot nu mai iertat? Ma apropii de tine, dar tu dispari, te evapori.Am incercat sa te urasc insa nu am fost in stare.Sa urasti cu adevarat e un talent pe care il deprinzi cu anii.

Lumea asta pare plina doar de prostii care s-au iubit. Si stii ceva? Cred ca si noi ne-am aflat printre ei deoarece in mine si azi se mai vorbeste despre tine.

A ta pentru totdeauna, Andreea

 

Eduard GROSU

 

DECLARAŢIE DE DRAGOSTE

 

Ma iubesti?

Te iubesc ca un analfabet indragostit :

Eu pe tine, da

Cand tu pe mine, da

Dar daca tu numai pe mine ,

Tu distrus inima mea .

Ca un om normal :

Te iubesc scumpa mea

Asa cum te iubeste mama ta ,

Cu mici diferente

Care ma fac cine sunt, scumpete .

Ca un ţigan/ rrom :

Te iubesc, să moară mă-ta,

Să nu am eu parte de tine,

Dacă nu e aşa, fă! .

Ca un matematician nebun :

Te iubesc cotangenta mea ,

Mai mult decat pana la infinit ,

Mai mult decat … câte cifre are

dupa virgula rezultatul impartirii

lui radiacal din 2 la 2 ,

Mai mult decat iubesc eu matematica .

Ca un Moldovean:

Te iubesc fai ,

Inşet inşetisor , tăt pi loc

Bini di tat .

Ca un Fermier:

Da , hai ca am treaba .

 

Sorina OCHEANĂ

 

Gânduri

 

Mă pierd printre ganduri,

Plutesc printre randuri,

Ascult în tacere

Cum inima mi te cere.

 

Zâmbesc  privindu-ţi chipul

Sub clar de lună plină,

Astept să vină timpul

Când o să te ţin de mâna.

 

Acum tu eşti departe

Dar inima mea bate,

Şi-aştept fără-ncetare

O dulce sarutare.

 

Acum în încheiere

Cu pixul tremurând,

Pun capăt la durere

Şi-adorm cu tine-n gând.

 

 

             Laurentiu DUMITRU             

VALURILE

 

zadarnic te caut,

Valuri mari mi te-au ascuns,

Luna plange si te cheama

Cu drag vesnic tu sa-i canti.

 

Ingerii din cer coboara,

Aripi fluturand in zbor,

Si cantand duios la harpa

Flacari mari s-aprind pe nori.

 

Cu a ta stralucire,

Marea ti-sa inchinat,

Valuri mari in lin suspina

Valuri ce mi te-au furat.

 

Luna printre nori coboara,

Ca in ape sa se scalde,

Dorul aprig sa si-l stinga

Inima sa-i mai poata bate.

 

Pustiu e drumul fara tine,

Viata-i amara,dureroasa,

Inima-mi strapunsa este

De a cerului craiasa.

 

Dar tu usor mai fermecat,

Cu drag cantari mi-aduci,

Iar eu pe tine te-am lasat

Prin valuri sa te-ascunzi

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s