Clipele miraculoase ale toamnei

de Raluca Vorniciuc (clasa a VII-a A, Şcoala  „Lucian Grigorescu”)

Toate toamnele seamănă între ele: au ceva magic şi, totuşi, fiecare se deosebeşte de celelalte. Mai devreme sau mai târziu, vom pricepe cu toţii, vom rămâne uimiţi…

Toamna aceasta este parcă mai frumoasă decât toate – vorba lui Arghezi, „Niciodată toamna nu fu mai frumoasă”. Este o toamnă încântătoare, cu zile taciturne, dar şi zile cu un cer ca o mantie albastră, precum Voroneţul. Tot ea, toamna, este cea care ne amăgeşte cu cântecul ei pribeag şi melancolic. Ne farmecă şi ne duce în paradisul ruginit, cunoscut numai de ea. Totodată, mândra de ea ne desfată privirile cu divinele ei culori tomnatice: roşcat, galben şi ruginiu.

Nu o întrebaţi de ce este aici… Vine vie, cu ceasul miraculos al desfrunzirii în inima ei. În depărtări, tot mai stins, se aude suspinul unor vremuri sumbre. Se citeşte în privirea ei octombrie care măsoară cu frunze tristeţea păsărilor tainice. Şi ele sunt fugare, fug de ecoul spaimei care se cuibăreşte peste tot în văi. Iar ea, mirifica toamnă, se scaldă în râul cu frunze şi ne lasă a asculta cântecul ei înfiorător, ca nişte ecouri, cu gând să ne hipnotizeze pe veci, să fim parte din ea.

Toată natura e îmbătată de parfumul şi muzica toamnei!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s