zodiac arboricol

E foarte captivant, întrucât oferă o imagine succinta, completa a nativilor, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Se stabilesc de asemenea corespondente intre perioade de timp aflate in general cam la sase luni distanta una de alta, aceasta fiind o premiera de semnalat in contextul larg al temei zodiacului.
Descrierile fizico-psihice ale diversilor copaci sunt foarte sugestive si intregite de posibilitatea comparatiei lor cu proiectiile noastre imaginative asupra arborilor din realitate. Este usor de constatat ca asemanarea dintre om si copac a preocupat umanitatea din cele mai vechi timpuri, iar produsele culturale ale acestei identificari au ocupat  un loc important  in toate mediile si stadiile istorice. Astfel, cautarea unei identitati arboricole poate deveni captivanta prin racordarea la ritmul interior al unui adevarat cult pentru aceasta forma vegetala.

Stejarul ( 21 martie- echinoxul de primavara )

Stejarul este puternic si mare, chipes si cu radacini bine infipte in pamant. Are o sanatate foarte buna si se bucura de viata. Este o fire conservatoare, adesea extrem de rigida, tactul fiind o notiune necunoscuta pentru el. Prin statura sa impozanta, el nu se sprijina niciodata de nimeni si nu cere ajutorul nimanui. Are o inteligenta dubla de o anume intuitie, clara si ordonata. Devine iritabil cand este contrazis, sau se retrage din acele dispute fara a mai da explicatii. Stie sa-si ocroteasca interesele, dar la fel de bine stie sa si le incalce pe ale altora. Cu toate acestea nu este un altruist, astfel suferinta celorlalti il lasa rece in genere. In acelasi timp te poti baza pe el daca promite ceva. Este o companie placuta si o gazda primitoare, de unde rezulta ca are si foarte multi prieteni.

Poate fi remarcat in diverse imprejurari prin curajul de care da dovada, ori prin orgoliu, cel mai adesea bine mascat.

Dragoste: e pomul dragostei la prima vedere, care nu ramane multa vreme fidel, trecand in scurt timp la alta pasiune, cu speranta ca se va stabili definitiv. Cu anii se va mai linisti, mai ales cand se va casatori. Personalităţi:  Bach, Ştefan Ciubotăraşu

 

 

 

 

Alunul ( 22 martie – 31 martie, 24 septembrie – 3 octombrie )

Alunul are o constiinta fragila, este mic de statura si inexpresiv. Este foarte discret asupra persoanei sale, cum de altfel o poate mentine in orice imprejurare. El ii fascineaza pe toti datorita magnetismului sau inconfundabil, ce emana catre ceilalti. Nu este deloc pretentios, nevoile sale sunt modeste si dovedeste o mare putere de adaptare pentru orice situatie. Este inconjurat intotdeauna de mister specific lui si se dovedeste foarte imprevizibil in deciziile pe care le ia. E foarte inteligent, subtil si are o buna intuitie. Alunul isi pune toate fortele in scopul depasirii situatiei, puterea sa de concentrare putand fi greu de egalat. Poate fi cel mai altruist si mai generos om pe care l-ati intalnit vreodata. Are o mare capacitate de a invata si intelege cele mai complicate lucruri.

Dragoste: daca isi pune in gand sa cucereasca pe cineva, respectiva persoana nu mai are in mod sigur, nici o sansa. Este imprevizibil si schimbator , purtandu-si partenerul de la agonie la extaz si invers.

Personalităţi: Mahatma Gandhi, Marcel Proust, Marcello Mastroianni

 

Scoruşul( 1- 10 aprilie, 4 -13 octombrie )

Scorusul are o aparenta de fragilitate, dar lemnul este foarte tare si rezistent. Are mult farmec, este dragut si foarte sensibil. Pare ocolit de griji, dar se afla adesea in situatia contrara. Ar fi benefic pentru el sa se desprinda din cand in cand de ele, caci atunci ambitia sa l-ar putea purta departe, pe culmi. E o fire foarte complicata, ii place sa-i satisfaca pe ceilalti in cele mai mici cerinte ale lor si se simte in permanenta culpabil ca nu reuseste sa se implice mai mult in eforturile sale altruiste. Adeseori exagereaza, dar el nu pare sa-si dea seama de asta. Fidel si inteligent, nu va trece neobservat, caci poseda arta de a-si valorifica forte bine atuurile, devenind uneori chiar stralucitor. Are o inclinatie deosebita pentru tot ce inseamna arta, temperamentul sau mereu nelinistit poate sa-l indrume catre acest domeniu. Are simtul masurii si nu va comite acte reprobabile. Ii face lacerea sa faca placeri altora, astfel osciland intre dorinta de a fi independent si situatiilor in care se subordoneaza celorlalti. Poate fi adesea nefericit, chiar daca nu arata.

Dragoste: e foarte exigent, atat cu sine, cat si cu partenerul. Nu revine asupra hotararilor luate atunci cand e ranit in iubire.
Personalităţi: Charles Baudelaire, Jean-Paul Belmonde, Gregory Peck, Bette Davis, Vladimir Putin

 

 

 

Arţarul ( 11- 20 aprilie, 14 -23 octombrie )

Este foarte rezistent si face fata la succes eforturilor prelungite, parand inepuizabil. Se organizeaza bine, e foarte ingrijit si se informeaza despre toate cate sunt pe lume. Ii place sa vina in contact cu ideile cele mai inaintatesi sa prelucreze intr-o forma proprie. Isi compenseaza in permanenta toate lipsurile si isi umple toate lacunele, devenind foarte capabil in orice domeniu, in plan teoretic, pentru ca in cel practic rezultatele nu sunt, in general, pe masura sperantelor sale. I place sa aibe numeroase contacte cu oamenii, sa fie laudat sis a se vorbeasca de el, chiar si de rau. Uneori o poate lua pe cai gresite in ceea ce priveste ideile, caci rigoarea si ascutimea spiritului sau pot duc, prin exercitarea lor excesiva, la un efect iesit din tiparele normalitatii.

Dragoste: e inchis in sine, chiar si fata de persoana pe care o iubeste. Complica intotdeauna lucrurile, dar uneori se poate adapta bine celuilalt si atunci va avea mult de daruit si de primit.

Personalităţi: Hitler, Chaplin, Claudia Cardinale, Catherine Deneuve

 

Nucul ( 21- 30 aprilie, 24 octombrie -12 noiembrie )

Frumos si cu gusturi rafinate, pare uneori putin artificial, lipsit de spontaneintate, ceea ce in mare parte e adevarat. El isi construieste o imagine pentru ceilalti, ca o masca, fiind in genere timid. Nu este insa lipsit de indrazneala si atunci cand crede ca e timpul sa actioneze, o va face fara prea multe ezitari. Are o inteligenta foarte dezvoltata si multilaterala – aplicativa, slujindu-se de ea pentru a patrunde in esenta lucrurilor, ori de a-si conduc cu mare precizie toate actiunile pe care le initiaza. Este foarte contradictoriu si de aceea pare in numeroase situatii capricios si inconsecvent. El isi cunoaste foarte bine interesele si actioneaza constant pentru a le atinge. Nu este usor de inteles un nativ nuc, trecerile sale de la niste stari pozitive, la unele negative fiind foarte derutante. Se intalnesc des nativi din nuc, foarte fideli si generosi. Ajunge adesea celebru, sau va avea o viata interesanta, cu multi prieteni si dusmani si plina de riscuri.

Dragoste: poate da dovada uneori de cruzime si chiar de sadism. Ii place de asemenea sa-si sujuge partenerul pana la anularea completa a vointei lui.

Personalităţi: Picasso, Albert Camus, Alain Delon, Anthony Quinn, Shirley Temple, Traian Basescu

 

 

Plopul ( 4 – 8 februarie; 1 – 14 mai ; 5 – 13 august )

Foarte frumos, subtire si decorativ, acest copac poseda o scoarta foarte sensibila, care crapa in conditii nefavorabila. Nativul are nevoie de societate si de multi prieteni, fara a se amesteca insa cu ceilalti, ori a permite familiarsme din partea oricui. Cu o inteligenta vie, cu mult bun simt, el isi va trasa drumul prin viata plin de gratie si calm, chiar daca e supus unor multiple accidente sentimentale ori incercari de alta natura. nu-si exteriorizeaza niciodata grijile ce-l framanta, dand impresia unei seninatati sau a unei veselii dezinvolte. In realitate este pesimist, dar are curaj si nu se va plange nimanui. Pote dovedi un dezvoltat simt practic si trebuie sa fie atent sa nu cada in patima lacomiei, caci atunci va deveni foarte dur si isi va folosi rau ingeniozitatea.

Dragoste: e o fire prea independenta si prea sensibila pentru a-si gasi fericirea in casnicie. Mai mult, nu se va lamenta, ci isi va manifesta increderea in celalalt in situatiile de criza, ne luand initiativa in rupturile definitive. Isi iubeste copiii, ca pe o mare realizare pentru el. Personalităţi: Mata Hari, Fred Astaire, Gary Cooper

 

 

Curmalul ( 9 -18 februarie ; 14 – 23 august )

Are o constitutie fizica foarte puternica, solida si o sanatate de invidiat. Impresioneaza prin aspect si prin forta ce o emana, mai putin insa prin trasaturile particulare ale trupului sau. Este o fire impetuoasa, razbatatoare, ce nu cunoaste cuvantul imposibil. Este greu de calificat ca fiind neghibzuit, pentru ca este cu mult mai mult decat atat. In stilul sau, decis si intreprinzator, se avanta in activitati riscante si reuseste sa iasa invingator din ele datorita tariei convingerilor sale. E mai influentabil decat se arata. Are ambitii foarte mari si doreste sa fie admirat. nu este insa un egoist, dimpotriva, isi rasfrange generos stralucirea asupra prietenilor si cunostintelor sale. Stie ca nimeni altul sa insufle entuziasm celorlalti, dar e sensibil la aluziile referitoare la persoana sa.

Dragoste:  e imprudent, deseori inconstant, in general insa are o afectivitate bogata, fiind si pasionat fata de persoana iubita.

Personalităţi: Napoleon, Abraham Lincoln, Gene Kelly, Toma Caragiu

Pinul ( 19 – 28 februarie; 24 august – 2 septembrie )

Frumos, cu un aspect elegant, pinul are un lemn foarte rezistent si nu e niciodata usor de abatut din drumul sau. Poseda o vointa puternica, nu se teme de nimic, iar daca este si bine organizat devine un adversar foarte redutabil in lupta pentru existenta. ii plac subtilitatile, rafinamentul si se va inconjura diul in care traieste sa fie aranjat dupa gustul sau. Asculta pe oricine cu atentie, dar ramane de vazut daca-l intereseaza efectiv ce i se spune, sau doar viata in general, sub multiplele ei aspecte. Acest semn favorizeaza femeile ca native, ori pe cele ce vin in contact cu nativii acestui semn. Pinului ii place ambianta casnica, aranjata cu mult gust si lux.

Dragoste: e singurul domeniu in care-si pierde controlul, uita de el si poate ajunge la decizii pe care le va regreta mai tarziu. Este pasionat si impetuos, uneori imprudent.

Personalităţi: Schopenhauer, J. W. Goethe, Victor Hugo, Michael Jackson

 

Salcia ( 1 – 10 martie; 5 – 12 septembrie )

Frumoasa si melancolica, are mult farmec misterios, fiind un copac foarte pitoresc. Exista o lentoare dulce in modul ei de a se comporta si aceasta o face foarte atractiva, indeosebi pentru cei ce cauta o fiinta romantica. Ii place poezia, atmosfera pentru salcie este pe malul apei, element de care se simte atrasa. Atuurile sale sunt inteligenta, fantezia, intuitia, supletea si un fler deosebit in dezvaluirea intentiilor celorlalti. Iubeste placerile, decorurile foarte romantice si nu suporta frigul. Dorinta de libertate este foarte importanta in conceptia sa generala despre lume si viata si nu accepta niciodata in cercul intim persoanele pe care i-o nesocotesc. Cu o aparenta fragila, salcia e o maestra a defensivei si a contraatacului si nu trebuie crezuta prea mult atunci cand se plange de conditiile vitrege in care e nevoita sa traiasca, fiindca ea se complace de minune in acest context.

Dragoste: e f. senzuala si romantica si isi va combina aceste doua trasaturi care pentru ea sunt inseparabile. Ii place sa provoace rupturile in dragoste, pentru a-si savura apoi suferinta. Din acest motiv nu e foarte consecventa.

Personalităţi: Frederic Chopin, Mihail Gorbaciov, Emil Boc, Ion Iliescu, Spencer Tracy

 

 

 

Teiul  ( 11 – 20 martie ; 13 – 22 septembrie )

Bine dezvoltat si aratos, dotat cu mult farmec si simpatic, teiul reprezinta o medie intre mai multe trasaturi contradictorii, pozitive si negative. Oscileaza permanent intre curaj si lasitate, adevar si minciuna, fidelitate si necredinta. Tendintele sale cele mai pronuntate sunt cele spre versatilitate si inconsecventa. Ii plac enorm confortul si o situatie stabila si are idealuri marunte domestice. Este destul de adaptabil la orice mediu, oricat de neprielnic ar fi. Eticheta conteaza mult pentru tei si de aceea isi va lustrui periodic blazoanele si strabunii inramati pe perete. Fire pragmatica si ordonata, se descurca de minune in activitati ce-i reclama aceste calitati. El va face tot ce-i sta in putere pentru a-si asigura o existenta tihnita, la adapost de orice surpriza neplacuta. Atrage ca un magnet lumea in jurul sau, iar partenerii sai de afaceri vor fi tenatati sa-i acorde mai multa incredere decat e cazul, nativul tei, prin temperamentul sau, nefiind un om pe care sa se poata pune baza.

Dragoste: pentru a inflori trebuie sa gaseasca o persoana compatibila, care sa-i impartaseasca sentimentele si sa-i aduca o primavara continua. Copiii sunt o realizare remarcabila pentru tei si  le va acorda toata atentia sa.

Personalităţi: Greta Garbo, Sophia Loren

Măslinul  ( 23 septembrie – echinoxul de toamna )

Maslinul este de talie mica, cu o aparenta de usoara fragilitate si cu trasaturi armonice care ii confera un anume gen de frumusete, ce emana parca din interior. Este copacul consacrat al pacii si intelegerii, aceste calitati transmitandu-se nativului reprezentat de el. Cel ce apartine acestui semn se distinge prin multa liniste sufleteasca si printr-o convietuire armonica cu ceilalti. Bland, generos, el nu este totusi moale, ci impune respect prin comportamentul sau, ajungand sa fie iubit de multa lume. Foarte putin tranparent, de o discretie desavarsita, nu este totusi niciodata opac la problemele altora, dimpotriva. Ceea ce cauta este seninatatea o existenta calma si luminoasa, in care se poate medita in pace la marile teme ce-l preocupa. Foarte inteligent si intelept, nu va alerga niciodata dupa bunurile acestei lumi, ci va prefera mai degraba sa faca compromisuri in aceasta privinta, chiar daca uneori nu foarte avantajoase. Trecerea lui prin lume e adesea glorioasa si ramane pentru multa vreme in memoria urmasilor ca o amintire sfanta si scumpa. Sanatatea trebuie sa se fereasca de reumatisme si sa stea mai mult la soare.

Dragoste: e putin gelos, insa fara a-l sufoca pe celalalt cu dragostea sa, caci are o inalta conceptie a libertatii individuale. Si in viata sentimentala este dezinteresat.

Personalităţi: Imparatul August, Romy Schneider

Castanul  ( 15 – 24 mai; 12 – 21 noiembrie )

Acest copac este frumoas, foarte aspectos si puternic. Are o sanatate buna si da impresia ca ia toate greutatile vietii in piept. In realitate dovedeste un talent innascut de a se pune in situatii neplacute, caci e total lipsit de tact, atragand adesea dezaprobarea celorlalti. Acest comportament ascunde insa o fire emotiva si sensibila care are nevoie de multa intelegere. Locul in care creste castanul trebuie sa fie larg aerisit, el putandu-se astfel exercita in calitatile sale pragmatice, ce-l fac adesea sa treaca in categoria supravietuitorilor. Are un simt al datoriei care-l recomanda ca dusman intransigent al tuturor celor ce calca legile convietuirii umane. Pentru el conteaza foarte mult sa nu fie singur, ori intr-un anturaj ostil, in acest din urma caz inchizandu-se in sine si uscandu-se din ce in ce mai mult.

Dragoste: Imparatul August, Romy Schneider

e senzual, fara a o arata, caci conceptiile lui morale sunt severe. Are nevoie de multa afectiune, atentie si de un ideal sentimental. Va fi adesea nefericit in dragoste.

Personalităţi: J. J. Rousseau, Voltaire, Honore de Balzac, Jean Gabin, Henry Fonda

 

 

 

Frasinul  ( 25 mai – 3 iunie; 22 noiemabrie – 1 decembrie)

Este prezentabil, cu lemn rezistent, cu fibre lungi si suple si avand multe crengi. Simpatic in general, dispretuit uneori pentru viata adesea dezorganizata si neprincipiala pe care o duce, frasinul doreste sa aiba o existenta exact dupa regulile pe care si le-a trasat si sa-si atinga obiectivele cu orice pret. Are pretentia ca toti sa se poarte cu el ca si cum ar fi ceva pretios si sa dovedeasca un atasament servil la idealul sau de fericire. E egoist, dar sunt momente in care se dezice de linia sa obisnuita de conduita si se arata complet dezinteresat. Da dovada de multa intuitie, ceea ce-l va ajuta in anticiparea corecta a unor evenimente importante. Este foarte ambitios, pretentios si nu se incurca prea mult in consideratii si scrupule. Obiectivele sale, precum si caile de atingere a lor ii sunt foarte clare si nu vede nici un impediment in a-si urma drumul in viata, asa cum considera el de cuviinta.
Dragoste: nu va face nicio concesie in dauna idealului sau de fericire conjugala si va da dovada de multa imaginatie in realizarea lui. Atrage multi reprezentanti ai sexului opus, dar nu se lasa prins decat de persoana care-i convine din toate punctele de vedere.

Personalităţi: George Vraca, John Wayne, Marilyn Monroe, Charles Aznavour, Tony Curtis

 

 

 

 

Carpenul  ( 4 -13 iunie; 2 – 11 decembrie )

Adesea foarte frumos si mare, carpenul nu inspira decat o emotie rece prin imaginea usor artificiala pe care si-o construieste. El pune foarte mult accent pe felul cum arata, neglijand o cultivare a simturilor mai profunde si neavand cunostinta de faptul ca o frumusete e cu atat mai autentica cu cat isi are surse spirituale mai adanci. Simtul estetic este foarte dezvoltat la carpen. E demn de remarcat gustul sau pronuntat pentru diplome, decoratii, titluri de orice gen. Inteligent si idealist, isi alege cu grija metodele de lucru astfel incat ele sa se incadreze pe deplin in tiparele traditionale. E speriat de tot ceea ce e nou si nu va merge niciodata in avangarda vreunei miscari. De altfel, in problemele de initiativa este nehotarat si temator si chiar daca va lua o decizie o va regreta imediat dupa aceea. Este omul datoriei si impinge uneori aceasta trasatura pana la sacrificiu.

Dragoste: uneori superficial, este foarte credincios partenerului si pune mare pret pe reciprocitate.

Personalităţi: Jean Marais,  Gerard Philipe

 

Smochinul  ( 14 -23 iunie; 12 – 21 decembrie )

Smochinul impresioneaza nu atat prin frumusete, cat prin personalitatea sa aparte. Acest copac nu e prea rezistent , el are nevoie de o ambianta plina de caldura si de multa atentie din partea celorlalti, orice alt mediu fiindu-i fatal. Sentimentele sale sunt in general dulci, siropoase si trebuie luate ca atare, fara corective majore, caci au marea calitate de a fi totusi sincere. Nu are nici un moment de liniste sufleteasca si ca traiectoria ii este adesea imprevizibila. Are excelente calitati pragmatice si atunci cand reuseste sa le valorifice isi va putea intemeia o situatie materiala infloritoare. Smochinul nu va abuza niciodata de altii, ci va fi intotdeauna onest si fidel.

Dragoste: are nevoie de cineva cu care sa se simta bine, total dezinhibat , eventual o persoana mai nonconformista.

Personalităţi: Dean Martin, Frank Sinatra, Alberto Sordi

 

 

 

 

Mesteacănul  (24 iunie – solstitiul de vara )

Frumos, decorativ si natural, stilat si simpatic, acest copac este foarte placut si agreat pentru marea sa calitate de a innobila si anima existentele celor din jur. lipsit de prejudecati, el prefera anumite ambiante anumite ambiante in care sa-si poata exercita calitatile fara prea mari impedimente, dar nu este inadaptabil. Ii place sa nu fie sacait cu lucruri marunte, caci are o perspectiva larga si nu se impiedica in amanunte meschine. Nu e un tip popular, cu toate acestea prestigiul sau ramane nestirbit. Are o inteligenta scanteietoare, uneori genial, caci intruneste toate calitatile necesare pentru a se exercita creator. Cerintele materiale ii sunt modeste, cele spirituale imense, fara a-si da aere de superioritate.

Dragoste: e aprins si sentimental, fara a deveni insa patetic. Intuieste in mod corect persoana potrivita pentru el, iar casnicia i se pare o variatie sau experienta interesanta. Personalităţi: Sf. Ioan Botezatorul

 

Fagul  (24 decembrie – solstitiul de iarna )

Fagul este inalt si foarte prezentabil, frumos chiar. Nativul va fi in permanenta preocupat de infatisarea sa si in consecinta si-o va intretine cu multa grija, remarcandu-se in acelasi timp printr-o mare eleganta in vestimentatie. Interesele sale sunt cel mai adesea pragmatice, caci este iscusit si se descurca in orice domeniu. Ambitiile sale sunt mari, dar realiste, el posedand o dezvoltata inteligenta aplicata. Generos, se fereste in pemanenta de a cadea in risipa, ceea ce i-ar da peste cap economia activitatilor in curs. Este abil, se organizeaza bine si vede intotdeauna lucrurile la adevaratele lor proportii.

Dragoste: lipsit de imaginatie, iubirile sale se consuma in manieră clasică. Isi doreste o familie cu tot ce-i trebuie afectiv si material, in stil mic burghez.Personalităţi: Giacomo Puccini, Jane Fonda, Vanessa Paradis

 

 

 

Mărul  (25 iunie – 4 iulie; 23 decembrie – 1 ianuarie )

Marul este in general de inaltime mijlocie si are o frumusete aparte. Dragut, plin de farmec si de sex- appeal, nativul acestui semn pare facut pentru fericirea obtinuta prin dragoste. In binecunoscuta legenda greaca, marul simboliza alegerea de catre Paris a zeitei frumusetii si a iubirii, Afrodita. Este o fire singuratica, generoasa, care nu pastreaza nimic in mod special pentru sine. Are o capacitate de reflectie foarte dezvoltata, o inteligenta pe masura si va supune toate subiectele ce-l intereseaza unei analize atente si patrunzatoare. Usor distrat, e un intelept ce-si rezerva mereu experienta doar din bucuria de a trai si care nu incearca in niciun moment sa demonstreze ceva, sau s-ai impresioneze pe ceilalti.

Dragoste: e un senzual si are o afectivitate bogata. Fidel persoanei iubite, doreste sa fie mangaiat si iubit la fel. Eventualele mici accidente sentimentale nu-l deprima cat il stimuleaza. Se identifica complet cu aspiratia sa spre iubire.

Personalităţi: Marlene Dietrich, Ava Gardner, Gina Lollobrigida, George Michael

 

 

 

 

Bradul (5 – 14 iulie; 2 – 11 ianuarie )

Fumos, glacial si auster, bradul apare celorlalti retras si enigmatic. Sanatatea sa este uneori zdruncinata de catre o boala care persista multa vreme, ceea ce nu-l va impiedica insa sa ajunga longeviv. Este cam egoist, nu vrea sa lase nimic de la elsi face mereu calcule despre cum ar putea obtine maximum de profit cu minimum de mijloace. Devine adesea tacut, inflexibil in atitudini si izolat. Nu e omul sa deranjeze pe ceilalti printr-un ras prostesc, ci dimpotriva, le va impune prin tinuta sa. Este foarte inteligent si are o mare capacitate pentru studiu, dar nu-si alege intotdeauna bine profesia, ceea ce poate sa-i produca insatisfactii. Este inclinat spre religie, sau spre misticism.

Dragoste: e singurul domeniu in care uita de sine, iese din ritmul sau obisnuit de viata si se agita neincetat, perpelit de focul iubirii. Poate atinge astfel unele stari extremiste, straine echilibrului sau natural. Personalităţi:  Vittorio de Sica, Liviu Ciulei, Lino Ventura, Harrison Ford, Mircea Geoana

 

Ulmul  (15 – 25 iulie; 12 – 24 ianuarie )

Frumos, inalt si impozant, el atrage privirile si nu poate trece neobservat. Sanatatea sa este destul de precara si poate suferi indeosebi de maladii de natura infectioasa. Are tendinta de a se ingrasa. Foarte sincer, el crede ca lumea ii seamana si ca in cele din urma va ajunge la o intelegere deplina cu ceilalti, in ciuda unor dezacorduri mai mult sau mai putin grave. Este cam lent, insa isi compenseaza acest minus, printr-o inteligenta pragmatica foarte dezvoltata. Generos, cu pretentii materiale modeste, avand mult umor si o capacitate de a-i directiona pe ceilalti potrivit scopurilor sale, el trece cu usurinta de la o situatie la alta. Ii place sa fie sef si nu subaltern, iar daca e un tip negativ da dovada adeseori de autoritarism, lipsa de scrupule si ingustime de vederi.

Dragoste: reprezinta o permanenta atractie pentru sexul opus, datorita calitailor sale fizice si psihice. In viata sentimentala este temperamental si isi pastreaza intacta sinceritatea din viata cotidiana. Personalităţi: Stendhal, Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Nathalie Wood

 

 

 

Chiparosul  (26 iulie – 4 august; 25 ianuarie – 3 februarie )

Nativul chiparos este in general voinic, atletic, inalt, suplu, bine facut, fara a fi insa un rafinat. El pare adesea putin brut, necizelat. Este foarte adaptabil si nu are nevoie de prea mult pentru a fi multumit. Este o fire meditativa, usor zapacita. Usor desprins de lume, neimplicat si neangajat in actiuni de anvergura care sa-l solicite mai mult decat e cazul, el are ca unic scop atingerea unei fericiri senine, calme. Cea mai mare calitate a sa este fidelitatea fata de persoanele la care tine, ori fata de principiile pe care le adopta. Este poate singura situatie in care se simte foarte obligat fata de ceilalti si nu va precupeti nici un efort pentru a-i multumi intrutotul.

Dragoste: are un farmec aparte si nu va ramane mult timp singur. Va intemeia o familie cu multi membri, in mijlocul careia isi va gasi in mod firesc locul.

Personalităţi: W. A. Mozart, Paul Newman, Bourvil, Louis de Funes

Bibliografie: Horoscop Universal pentru noul mileniu -Geraldine Rose si Cassandra Wilcox

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s